Dél-Anglia – Szakmai út

2019. július 2-a és 8-a között zajlott le saját szervezésű szakmai utunk Dél-Angliába. A program összeállításáért köszönetet mondunk a Budai Kertcentrumnak, személy szerint Kazsuk Bélának és Ildikónak, akik saját tapasztalataikat megosztva alkották meg az egy hetes programfolyamot.

A program úgy került összeállításra, hogy a szakmai látnivalók – kertészetek, kertcentrumok – mellett jusson idő látványos angol kastélyok és kastélykertek meglátogatására is.

A teljesség igénye nélkül a csapat ellátogatott a Wisley Garden-be, ami a leggyönyörűbb sziklakerttel és patakkal rendelkezik. Voltak Hampton Court Flower Show-n, a világ egyik leglátványosabb kiállítási helyszínén, háttérben a legidősebb és legcsodálatosabb tiszafákkal. Következett a Hever kastély, majd Great Comp ahol Anglia legnagyobb zsályagyűjteményét is megcsodálták a résztvevők.

Leeds kastély, valamint a Penshurst kastély és parkjaik után az 5. napon Sissinghurst volt soron, melyet Anglia leghíresebb kertjeként tartják számon. Innen Great Dixterbe folytatódott a program, ahol Christopher Lloyd családi otthona volt a cél, mely mára oktatási központ lett és a kertészek, kertbarátok zarándokhelyévé vált.

A 7. nap utolsó állomása a Wakehurst place volt, egy csodás zárása a tartalmas és szép útnak.

Az egész útról Kazsuk Ildikó készített útibeszámolót sok-sok képpel, melyet az alábbi linkre kattintva – http://csaladikerteszet.blogger.hu/ – lehet elolvasni. Érdemes!

Leave a Comment