IGCA Kongresszus 2012 Németország

IGCA 2013 Írország

Mi az IGCA?

Nemzetközi Kertészeti Áruház Szövetség (IGCA) független, nem nyereségérdekelt szervezet. Feladata a nemzetközi kertészeti áruház ágazat folyamatos fejlesztése, a világ minden tájáról származó partnerekkel való együttműködéssel, valamint a nemzetközi, térségi és ágazati tennivalók összehangolása.

Ebben a feladatkörben az IGCA világszerte segíti a nemzeti kertészeti áruda szövetségek munkáját

– segíti a vezető kertészeti áruházak hálózatba szerveződését világszinten

– évente megszervezi a Nemzetközi Kertészeti Áruházak Kongresszusát egy-egy nemzeti tagszervezet székhelyén

– Az IGC-tagság előnye rendkívül specifikus.

Célja, hogy azonosuljon a küldetési hitvallással. Lehetőséget ad az árudatulajdonosoknak arra, hogy évente egyszer találkozzanak, hogy megoszthassák egymással kereskedelmi ötleteiket, tapasztalataikat, és a tagegyesület vagy szövetség beszerveződjön a jól szervezett, nagy érdeklődésre számot tartó nemzetközi konferencia helyszínei közé.

Kézzelfogható előnye, hogy lehetővé teszi az együttműködést a különböző nemzetek kertészeti árudai szövetségeinek vezetőivel, ügyintézőivel, hogy megoszthassák ötleteiket a tagi szolgáltatások terén, és felkeltsék a szövetség szakembereinek érdeklődését.

A tagdíj 2050 kanadai dollár évenként, amiért a tagszövetség a következőket kapja:

1. haszon – hozzáférés az elnökök, titkárok számára más nemzeti kertészeti árudai szövetség tevékenységeihez, ezzel ők ötleteket kaphatnak arról, hogy mit lehet ezekből beemelni saját szövetségi programjukba.

2. haszon – a kertészeti áruda-tulajdonosok megismerhetik a többi ország kertészeti árudáit, így javíthatják eladási technikájukat, megtanulhatják, hogy hogyan fejleszthetik marketing-koncepcióikat. Részt vehetnek az évente megrendezett, egy hétig tartó rendezvényen, ami a magas szinten történő tanulás mellett kikapcsolódást és kiváló társasági programot ígér.

3. haszon – ingyen szállást és ellátást a tagország ügyintézőjének az ügyintézők találkozóján. Példaként: Kanadában 2007-ben ez számszerűsítve 1500 kanadai dollárt jelentett, amit a résztvevőknek nem kellett megfizetniük (csak a repülőjegyet). Ez szinte majdnem annyi, mint az éves tagdíj.

4. haszon – lehetőséget nyújt a tagoknak, hogy házigazdaként megszervezzék az IGCA kongresszust, és ily módon bevételt képezzenek, és megmutassák a hazai kertészeti árudák legjobbjait a világnak. Azok az országok, amelyek megrendezik ezt az eseményt, annyi bevételt képeznek, amennyi évekig, vagy akár évtizedekig fedezi a tagdíjukat!

5. haszon – a tagok számára lehetőség van részt venni az IGCA bizottságaiban, ami ingyenes szakmai fejlődést nyújt, valamint lehetőséget ad arra, hogy tovább képezzék magukat egy olyan szervezet keretei között, amelyik közvetlenül támogatja üzleti tevékenységüket és az ágazatot.

A tagság öt említett előnye közül a pénzügyi előny már önmagában is elegendő ok arra, hogy bizonyítsa; kis költséggel nagy értéket kap az a szövetség, aki vállalja a tagságot. Példaként hadd említsünk egy-egy közvetlen és közvetett előnyt. Sok szövetség biztosítást köt annak érdekében, hogy ha egyszer úgy adódik, előnyt élvezzen belőle, ám ez végül nem történik meg, holott hosszú éven át költött rá. Mások más szövetségekhez kapcsolódnak, hogy egy nagyobb ügy részei legyenek. A tagság előnye nagyrészt közvetett, nem kézzel fogható. A nagy történelmi múlttal rendelkező IGCA lehetőséget ad a tagszövetségek és a tagok közötti visszaható kapcsolat megteremtésére.

További infók:

IGCA.június2013

IGCA.Hírek Június 2013

Leave a Comment