Szakmai Szervezetek közleménye : Megyeri Szabolcs A vasárnapi nyitvatrtással kapcsolatos Nyílt levelével kapcsolatban

A Magyar Díszkertészek Szövetsége és a Magyar Kertészeti Árudák Egyesülete

Közleménye

 

Megyeri Szabolcs kertészmérnöknek az MTI-hez eljuttatott nyílt levelével kapcsolatban a fenti két szakmai szervezet a következő közleményt fogalmazza meg:

 

Az említett nyílt levél Megyeri Szabolcs kertészmérnök magánvéleménye, amelyet szakmai szervezeteink elhamarkodottnak és szakmaiatlannak tartanak.

A Magyar Kertészeti Árudák Egyesülete és ernyőszervezete, a Magyar Díszkertészek Szövetsége 2015 januárjában  a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál tartott szakmai egyeztetésen tisztázták a vasárnapi nyitvatartási tilalommal való egyet nem értésüket és megfogalmazták szakmai érveiket, javaslataikat. Erről szakmailag megalapozott és pontosan megfogalmazott kamarai határozat született.

A két szakmai szervezet tárgyalást kezdeményezett a mezőgazdasági szaktárcánál is, ahol a szakmai szervezetekre nézve kedvező állásfoglalás született.

A kamarai határozat és a minisztériumi állásfoglalás a Kormányhivatalhoz került még a törvény megszületése előtt.

A kamarai határozat és a tárca állásfoglalása a mai napig él, a törvénnyel kapcsolatos tárgyalások újbóli napirendre tűzése esetén természetesen elvárjuk azok figyelembe vételét, amelyhez az érintett szervezetek  szakmai támogatásukról biztosították a kormányzati szerveket.

 

Budapest, 2016. március 16.

 

Dr. Orlóci László – MDSZ elnök

Biza Klára – Makert elnök

Leave a Comment